God information for alle der har bredbånd

netvogter-screenNu er der kommet en ny service til alle, der søger nyt og billigere bredbånd. Det er nemlig forskelligt fra person til person, hvor stort ens behov er – og hvorfor betale for meget?

Men ved du hvor meget du skal betale og hvor hurtigt du vil have det?

Rigtig mange bestiller blot bredbånd, fordi det er det produkt de kender og elsker – og det kan være dyrt!

Læs om bredbånd og priser. Og slip for at betale en formue for noget bredbånd du alligevel ikke bruger.

Der findes mange anvendelser, når det kommer til bredbånd, og i det store hele er det meget forskelligt hvilke behov folk har. Der er i Danmark 3 muligheder for tilslutning til internettet:

  1. Fibernet
  2. Mobilt bredbånd
  3. Bredbånd

1. Fibernet

Fibernettet i Danmark består af lyslederkabler, der er opkoblet til en central, hvor informationer og data udveksles. Det specielle ved lyslederkabler er at tabet af signalstyrke fra centralen og til hjemmet er ikke-eksisterende, selv over enorme afstande – og samtidig sendes alle informationer med lysets hast. Desværre er fibernet både dyrt og ikke særlig udbredt i Danmark, hvilket gør brugen af fibernet meget begrænset. Men fibernet er klar den bedste måde at være forbundet på nettet på.

2. Mobilt bredbånd

Her en lidt nyere form for forbindelse – gennem det mobile net og 3G samt 4G, er det ny blevet muligt at koble på internettet fra stortset alle steder i Danmark – hvis du har et mobilt bredbåndsabonnement hos dit teleselskab. 3G og Turbo 3G er det mest udbredte i Danmark, med hastigheder op til 32 mbit/s. Dog er denne hastighed oftest lavere, da der skal tages højde for signal styrke samt antal brugere på nettet samtidig. I de seneste år er 4G også blevet en realitet, hvilket betyder enorme hastigheder på op til 71 mbit/s, når du er på farten med din bærbare computer, eller blot er koblet på nettet derhjemme. I flere yderområder hvor det gamle kobbernet man har anvendt til fastnet telefoni ikke kan trække hurtige bredbånds forbindelser, kan 4G være en oplagt mulighed, da dette net som regel rækker længere ud en kablerne der blev lagt for mange år siden.

3. Bredbånd

Dette er den klassiske løsning, der stadig foretrækkes af mange. Via dataudgang eller telefonstik i hjemmet, får folk adgang til internettet gennem deres kobbernet eller antennestik (YouSee og Stofa), og der udbydes de fleste steder nogle meget høje hastigheder til en meget billig pris. Der kan dog være forskel på de hastigheder man kan få i forskellige områder af landet, og det er ikke sikkert den ønskede hastighed kan leveres.

I dag betragtes bredbånd stadig som den mest sikre og stabile løsning. Dog er flere og flere på vej over mod en mobil løsning, der gør at nettet f.eks. kan tages med og benyttes både i hjemmet og i sommerhuset.