Brugte fodboldstøvler – sådan finder du de bedste

En af de sikreste måder at spare penge på, er ved at gå på brugtmarkedet. Det gælder også sådan noget som fodboldstøvler.

Er du på udkig efter dit barns første sæt støvler, og er du usikker på, om det er en blivende interesse, eller er du bare en hyggespiller, der ikke gider bruge op mod 2000 kr. på et par fodboldstøvler, kan der være masser af fornuft og sparede penge i, at købe brugt.

Derfor vil jeg her give dig 3 tips til, hvad du skal kigge efter, når du køber brugte fodboldstøvler.

Materiale

Hvilket materiale er støvlen produceret i? Snakker vi syntetisk mikrofiber eller ægte kængurulæder?

Hvis det er ægte læder, af den ene eller anden art, skal du være meget opmærksom på, hvor godt de har det i materialet. Er der revner i læderet, er det et sikkert tegn på, at de ikke har været godt vedligeholdt.

Der er stor forskel på mikrofiber og ægte læder. Sidstnævnte kræver langt mere vedligeholdelse, mens førstnævnte omvendt er mindre fleksibel og ofte føles en tand mindre komfortabelt at spille i.

Vedligeholdelse

Hvor godt er støvlerne vedligeholdt? Du kan sagtens tillade dig, at prøve et par brugte støvler, lige så vel som du ville gøre med nye støvler.

Tjek om knopperne er meget slidte, hvordan ser det ud med snørrebåndet, er hælkappen stadig i stand til at støtte foden i hælen?

Selvom det er brugte støvler, giver det jo ikke meget mening, at købe et par støvler du kun kan bruge 2 gange.

Her kan du i øvrigt læse meget mere, om hvordan du vedligeholder dine fodboldstøvler på den helt rigtige måde.

Gør din research

Selvom det er brugte støvler, og de derfor som udgangspunkt må formodes at være billigere end nye støvler, så skal du ikke være naiv.

Alle vil forsøge at få så meget for det de sælger, som muligt, så hvis ikke du undersøger markedet, kan du godt risikere, at du sparer mindre end det ellers ville have været muligt.

Det kan selvfølgelig være svært at sammenligne priser, på brugtvarer, fordi meget handler om varens tilstand, men der findes rigtig mange steder i dag, hvor du kan købe brugte varer, lige fra DBA.dk og Gul&Gratis, til diverse Facebook grupper.

Derfor har du rigtig gode muligheder, for at lave noget research så du gør det bedst mulige køb.

Afslutning

I det hele taget, kan det ikke betale sig, at være mindre grundig ved køb af brugte fodboldstøvler, end ved nye – nok nærmere tværtimod.

Bare fordi prisen er lavere, betyder det ikke, at du ikke kan blive snydt. Du har ingen fortrydelsesret på brugte varer ved køb fra privatperson, hvilket jo typisk er det man gør.

Så vær grundig og tag mine 3 tips med dig, når du skal finde brugte fodboldstøvler – for man kan også virkeligt gøre et røverkøb.