God ferieplanlægning giver overskud

ThailandKan du snakke engelsk? Så kan du også planlægge din egen ferie! Det er slet ikke så svært som du tror. Her er en lille guide der beskriver hvor nemt det er.

I stedet for at gribe røret og ringe til en af de store rejsebureauer og bestille en pakke-med-det-hele af værste skuffe midt i den værste turist-slum og med alle måltider inklusiv, så kan det være en fantastisk oplevelse at planlægge sin rejse selv. Der er mange måder at starte sin egen ferieplanlægning, men en af de bedste måder er at finde ud af hvor man vil hen, ikke bare et bestemt land, men hvor i landet. Her kommer Tripadvisor.dk ind i billedet – det er ubestridt verdens største rejseportal, med tusindvis af private feriebilleder fra alle byer og hoteller der findes, stortset. Her kan du finde gode informationer om alle destinationer, se hvordan strandene ser ud på ÆGTE billeder, og f.eks. “opdage” motorvejen i baghaven!

Når du så har fundet din destination, kan din ferieplanlægning begynde. Gå på f.eks. hotels.com og søge på hoteller. Her vil jeg anbefale at bruge deres kort-funktion, der gør det muligt at se hvilke områder hotellerne ligger i. Det gør som regel en stor forskel hvor tæt på stranden man befinder sig, og hvor langt der er til restauranterne. Det er også meget rart at kunne vælge den “rigtige” bydel hvis man er i en storby, f.eks. hvis man ønsker at bo tæt på togtransport eller ugenerte sideveje.

Du skal selvfølgelig også finde dig en flybillet, men en god idé er først at lægge en Ferieplan når du har fundet ud af hvilket prisniveau hotellerne ligger i. Det er en rigtig god ide at lægge en ferieplan, da det giver overblik over udgifter i forbindelse med rejsen og hvad i kan/vil bruge. Så skal der kigges flybilletter – her kan i lave en søgning på Momondo.com, og i venstre side vælge f.eks. “1 mellemlanding”, og alt efter hvor i skal hen kan i så indstille varigheden af hele fryrejsen til at inkludere MAX 3-4 timers mellemlanding. Så kan der tit være rigtig gode penge at spare.

Nu skulle du allerede være godt på vej mod en billigere ferie, hvis du altså kan undvære din danske guide og maskotten der er pakket ind i en gloende hed tiger-dragt for ungernes “fornøjelse”! Til gengæld kan du glæde dig til fantastiske oplevelser, uspolerede strande og sande juveler i de forskellige lande.

Skulle du have lyst til at rejse til Thailand, kan du med fordel kigge priser på hejThailand.dk her, der er agent for R24, et Thailandsk bureau der er godkendt af IATA og råder over flere hoteller og små hytter ved strandene end alle andre bookingsider. Og så er der gode penge at spare. God ferieplanlægning giver jo i sidste ende flere penge til selve ferien!

Til sidst vil vi kigge lidt på nogle fordele og ulemper ved selv af stå for ferieplanlægning:

Fordele:

  • Du bestemmer selv tempoet
  • Prisen er som regel billigere
  • Chancen for at finde nogle helt unikke steder er stor
  • Find hidtil ukendte steder, ingen andre kender
  • Slip for turistslummen!

Ulemper:

  • Som regel kan det være dyrt selv at bestille transfer fra lufthavn til hotel
  • Der er ingen guide
  • Stor forskel på hvad der er inkluderet på forskellige hoteller

Kan du se bort fra ovennævnte ulemper, vil du være sikret en god oplevelse, der giver dig minder fra livet, som du ikke får ved en charter-rejse til Rhodos med alt inkluderet.

God fornøjelse i din jagt på en billigere og bedre rejse!