4 idéer til billig indretning af lille bolig

De fleste kender følelsen af at have for lidt plads i boligen, og gode råd er dyre når der ønskes mere plads på færre kvadratmeter.

Heldigvis behøver det ikke at være så kompliceret, og sammen med Heybolig.dk kigger vi har på en række gode og billige idéer til indretning af den lille bolig.

1. Brug Pinterest

Pinterest er et fantastisk univers, som bugner med idéer til alt mellem himmel og jord. Her kan du finde en gigantisk samling af gode indretningsidéer til både store og små boliger, så du kan blive inspireret til en god indretningsstil.

Prøv eksempelvis at søge efter “små huse” – du vil blive chokeret over, hvor godt Pinterest fungerer når du savner inspiration til dit kommende indretningsprojekt.

2. IKEA er din ven

Når det skal være billigt og funktionelt, er det svært at komme udenom IKEA. Desværre er mange af deres møbler ret generiske i udtrykket, men med lidt snilde og omhu kan du faktisk indrette en rigtig flot bolig udelukkende med IKEA møbler.

IKEA har et inspirationsunivers, som de kalder for “Grib stilen” – så er det ellers bare at klikke på billederne, og derefter ser du præcist hvilke elementer der er brugt til at indrette de forskellige rum.

3. Vælg møbler med flere funktioner

Når der skal spares penge og boligen samtidig skal indrettes så optimalt som overhovedet muligt, er det en særdeles god idé at kigge efter multifunktionelle møbler.

Mange møbler kan fås med indbygget opbevaring, således at du ikke behøver investere i en masse skabe og skuffer ved siden af.

Her gælder det især om at prioritere multifunktionalitet i de store og pladskrævende møbler, deriblandt sofaer og senge. Prøv eksempelvis at se disse praktiske børnesenge med opbevaring, for at få en idé om hvor meget plads du egentlig kan spare ved at vælge møbler med indbyggede opbevaringsrum.

4. Hvide vægge giver større rumfølelse

Du er måske fristet til at male væggene i alverdens farver, og det kan da også være rigtig flot og rart med en helt personlig stil.

Hvid vægmaling er dog både billigt og taknemmeligt at påføre, da diverse små skønhedsfejl og skrammer nemt kan skjules på en hvid væg.

Samtidig er hvide vægge med til at skabe en større rumfølelse, og lyset får nemmere ved at trænge helt ind i alle rum.

Anbefalingen er derfor at holde væggene hvide, særligt hvis boligen er meget lille.