Sådan sparer du penge på el og varme

Casper Jensen driver et website om isolering, og er derudover både en ung og dygtig iværksætter der brænder for online markedsføring. Han har skrevet dette gæste indlæg for at gøre opmærksom på de gode muligheder for at spare på energien ved henholdsvis mere effektiv isolering, samt solenergi.

Vi lever i et koldt land – i hvert fald om vinteren. Her i Danmark kan der blive ned til minus 20-25 grader om vinteren, og når vi når helt ned i den temperatur, begynder det for alvor at blive dyrt for os.

Når der er koldt skal man bruge mange penge på el og varme, for at vores boliger ikke skal blive alt for kolde. Når temperaturen når ned under frysepunktet bliver man nødt til at varme sin bolig op, for at den ikke skal blive alt for kold. El og varme er ikke billigt – men der er heldigvis mange ting man kan gøre for at minimere regningen på el og varme. Herunder vil jeg komme med to meget effektive metoder til at du kan minimer din regning på el og varme. Det er ikke gratis – men det kan betale sig.

Spar penge – med efterisolering

bedre isolering giver mere varme - længere.

Din bolig er selvfølgelig allerede isoleret, men er du sikker på at den er isoleret ordentligt? Det er lige før at kravene for isolering bliver større og større hvert eneste år. For bare 10 år siden behøvede man ikke mere end – fx 100mm loftisolering. I dag er der meget anderledes, da eksperterne anbefaler at man bruger mere end 300mm loftisolering. Sådan er det ikke kun med loftisolering – det er også sådan med alle de andre isoleringstyper, som fx hulmursisolering, gulvisolering, m.v.

Isolering er ikke gratis at købe – og det er heller ikke gratis at få en håndværker til at ordne det. Men det er her du skal huske på at tilbagebetalingsperioden på isolering ofte er på 3 til 5 år. Husk på at du også kan gøre brug af håndværkerfradraget i hele 2013 og 2014.

Spar penge – med solceller

solceller giver gratis energi til dit hjem.

Der er rigtig mange som har valgt at få solceller i de sidste par år, fordi at man har fået øjnene op for hvor meget man kan spare. At få sat solceller op koster en del mere end at få lavet efterisolering, men man skal ikke undervurdere solceller – for man kan virkelig spare mange penge på dette.

Med solceller kan du få lavet gratis energi fra solen, således at du ikke skal bruge penge på strøm. Tilbagebetalingsperioden på solceller er en del længere end med efterisolering, men man skal huske på at man altså får næsten gratis strøm med solceller, og at solcellerne ikke bliver ’for gamle’ – de kan holde i op til 40 år!

Denne artikel giver god inspiration til hvordan du som husejer får en bedre økonomi og et mere energivenligt hus. Bor du i lejlighed, kan du f.eks. kigge på dette budgetskema i stedet.