Spar penge i hverdagen – 3 gode råd

Udgifterne kan hurtigt løbe løbsk, hvis man ikke hele tiden har fokus på dem. Nogle udgifter er man nødt til at have, men andre kan man skære fra.

Der er bare ikke ret mange der skærer fra.

Tænk over det. Når du får lønforhøjelse, hvad gør du så? Så hæver du ofte dine udgifter, og dermed vil du aldrig have mange penge i overskud – for i takt med at du tjener flere penge, vil dit privatforbrug også stige.

Og det leder os hen til råd nr. 1.

1.    Drop privatforbruget.

Tænk over det. Du har da haft et godt liv indtil videre, ikke? Men din økonomiske situation har altid været lidt stram. Du drømmer om lønforhøjelse.

Men når du får lønforhøjelse, så stiger dit privatforbrug – og så står du i den samme situation igen: du har brug for flere penge.

Sørg derfor for at holde fokus på dine udgifter, og snak sammen i familien om, hvad i kan undvære. At have et økonomisk overskud hver måned, er fantastisk – man kan spare penge sammen, og skal ikke ud at låne penge, når vaskemaskinen går i stykker.

2.    Drop forbrugslånet.

Okay – nogle gange kan det godt betale sig at lave et forbrugslån (læs mere her). Men mange gange, kan det ikke betale sig. Hvis du følger det første råd vi har givet dig, så har du heller ikke brug for at lave et forbrugslån.
Følger du det første råd, så har du altid en opsparing, som bare vokser fra måned til måned.

Naturligvis kan du få brug for mange penge på en gang, men så husk at spørge dig selv: er det nødvendigt, at låne penge. Kan jeg ikke undvære den.. bil, vaskemaskine, rejse, eller hvad det nu er.

3.    Brug ikke andre folks penge.

Hvad menes der med det?

Meget simpelt – brug ikke andre folks penge. Du skal aldrig købe en rejse for lånte penge og du skal, aldrig låne til udbetalingen på din lejlighed eller bil. Du har jo lavet en opsparingskonto, så at låne penge er formentligt ikke en realitet.

Brug kun penge, når du har penge. Og brug ikke alle de penge, du tjener hver måned. At have et månedligt overskud, er alfa-omega for din økonomi.

1 svar Skriv ny

Rigtig fine spareråd. Som supplement til at spare, så kan det nogle gange være lettere, eller i hvert fald mere bekvemt, at tjene lidt flere penge. Dermed behøver man ikke at spare så meget, at det gør ondt 😉

Måske får du ikke penge for overarbejde, eller måske er det ikke muligt at tage flere timer på dit arbejde. Derfor kan det være nyttigt med en ekstra indtægt et andet sted fra. Dette kan være via din egen hjemmeside, hvor du kan tjene en smule på annoncer, hvis du får nok besøgende. Du kan via denne webhotel oversigt finde nogle rigtig billige løsninger, så du hurtigt kan komme i gang.