Spar penge med en varmepumpe

Der findes stadigvæk rigtig mange huse der er opvarmet med el-varme, og det betyder også at der er rigtig mange mennesker derude som har muligheden for at spare op til en 4/5 af deres årlige varmebudget. Det eneste man skal gøre er at investere i en Varmepumpe, og så vil man i løbet af relativt kort tid (2-3 år) have tjent den hjem igen, og herfra begynder man så at spare penge.

Køb den rigtige varmepumpe

Men det er ikke alle varmepumper du spare lige mange penge med, nogen typer kan måske lige frem være en merudgift på varmebudgettet fordi de ikke kan levere tilstrækkeligt varme for den samme mængde energi som den el varme man allerede har installeret.

Der er nogen ganske få ting man skal kigge efter for at få investere i den rigtige varmepumpe. Det bedste sted at starte jagten er på Varmepumpe-guide.dk, her får man et godt overblik over markedets mest effektive varmepumper. Sitet ligger sig tæt op af de seneste testinformationer på området, og følger energistyrelsen positivliste meget tæt. Ydermere så beskriver de detaljeret alle mærker og modeller.

Hvis du ikke er til guides på nettet, så er der her 3 tips til at finde den bedste varmepumpe.

  1. Kig efter COP værdi, den er udtryk for hvor meget strøm din varmepumpe skal bruge for at skabe varme, jo højere COP værdi desto bedre. I skrivende stund er den bedste COP værdi på markedet 6,52 hvilket er rigtig imponerende.
  2. Skip A mærkningen, den er desværre ikke noget værd på det danske varmepumpe markedet. Heldigvis så bliver den snart afløst af en ny ordning kaldet SCOP. Den er meget troværdig og afløser ligeledes COP.
  3. Aftal evt. med din lokale leverandør hvad dine planer er, der findes nemlig en installatører som ikke vil installere byggemarkedernes varmepumper fordi de simpelthen er så dårlige at installatøren ikke kan stå inde for dem.

Kombiner med efterisolering og solceller

Hvis du kombinere din varmepumpe investering med efterisolering og solceller så vil du opleve at du nærmest får overflåd af besparelse på din varmeregning. Fidusen med solcellerne er at de kan lave den strøm som varmepumpen bruger, og udgiften til varmen forsvinder derfor næsten helt. Du kan læse mere om solceller og efterisolering her.

1 svar Skriv ny

Mikkel Nielsen
juni 2, 2014 10:21 am

Det er korrekt at SCOP er det nye mål man skal gå efter, hvor cop fortæller noget om varmepumpens virkningsgrad under bestemte forhold. SCOP derimod fortæller noget om varmepumpens vikrningsgrad over et helt kalenderår, og giver af den grund et mere retvisende billed af hvad pumpen kan leverer, og derfor er man gået over til denne værdi.

Der kan f.eks være stor forskel på hvor effektiv en varmepumpe er i et koldt og et varmt klima.