Spar penge på din internet forbindelse

Sidder du derhjemme, og syntes budgettet er lidt stramt nogle gange. Så er det på tide at kigge på ens faste udgifter. De faste udgifter er de ting som du betaler måned, efter måned. Det kan være ting som husleje, afdrag på bilen, din telefon, forsikringer og ikke mindst din internetforbindelse.

Nogle af tingene er svære at gøre noget ved, især hvis du er glad for at bo der hvor du gør, og bilen er ved at være betalt ud. Men en af de ting man så kan kigge på, det er din telefonregning, og dit internet. Rigtigt mange betaler for meget for de to ting, da markedet som regel er svært at gennemskue, og der er rigtigt mange udbydere.

Så hvor griber man fat, og hvor starter man? Jeg har her valgt at kigge lidt på, hvordan du vælger den rette internet udbyder. Grunden til at mange også betaler for meget er, at de ikke ved hvor stor forbindelse de rent faktisk har behov for. Der er jo stor forskel på, om en husstand består af 2 teenagere, og 2 voksne, eller om det bare er 2 voksne. Små børn, og voksner der bare spiller lidt, og surfer, de bruger ca. 1-2 mbit/sekund.

Men en teenager, der både sidder og ser Netflix, hører musik på spotify, mens de spiller et online spil – Ja de bruger altså noget mere.
Der skal du regne med cirka 5 mbit/s pr. teenager. Hvis som voksen også foretrækker at se film, høre musik og så videre, så skal du selvfølgelig også regne med cirka 5 mbit/s pr. person.
Så hvis i en hustand, med to voksne, og to teenagere, så skal i altså op og have en 20 mbit/s forbindelse. Dette er en tommelfingerrel, man kan selvfølgelig også klare sig med mindre, men så vil i nok begynde at høre nogle brokke sig over hastigheden.

Det er download hastigheden. I upload kan i nøjes med ca. 0.5 mbit/s pr. person. Her er det næsten lige meget hvad alder personen har, med mindre i har et behov for at uploade en masse ting, som billeder og så videre.

Men nu har vi fået afdækket jeres behov, så kan i passende prøve at finde den billigste internet forbindelse. Det er ganske nemt – I taster bare jeres postnummer ind, og så fortæller systemet hvor mange mbit/s i download hastighed i vil have, og så giver den jer den billigste pris. For nogle husstande betyder det en besparelse på rigtigt mange kr. pr. måned.

Prøv det selv, og spar på dine faste udgifter.