Tips til indretning af et billigt børneværelse

Det er hverken nemt eller billigt, at have små børn. Det kan give udfordringer i dagligdagen, både af hensyn til plads og økonomien. Spareråd er der er nok af, og man skal i det hele taget altid huske at tænke længere ude i fremtiden, især med flere børn i huset.

Hvis I planlægger flere børn i fremtiden, er der rigtig mange ting babyen kan overtage, så I ikke behøver at starte forfra med at købe nyt babyudstyr igen. Som udgangspunkt kan barnevogne, klapvogne, autostole og babytøj genbruges mange gange. Allerede her har I sparet omkring 15.000 kroner på udstyr og det rækker langt for rigtig mange børnefamilier.

Med andre ord bør man altid kigge efter multifunktionelle børnemøbler, som senere hen kan udbygges med smarte moduler, så legetøjet eller børnetøjet kan blive opbevaret i.

Lad dig ikke lokke af diverse boligtrends

Rigtig mange forældre elsker, at kigge efter boligtrends og søger masser af inspiration på nettet. Det kan både være godt og skidt af mange gode grunde. Ser man på det negative, så kan det koste mange penge, at indrette et lækkert børneværelse, hvis man skal følge de nyeste trends.

Der er mange nye og smarte ting til børn, og man kan hurtigt blive bidt af det.

På den anden side, så er positive at du kan få en masse inspiration, og blive fristet til at prøve helt nye ting af. Er du den kreative type, er brugtmarked et helt fantastisk sted at begive sig i, for her kan indrette et billigt børneværelse på mange måder og smarte måder.

Start med de helt basale børnemøbler

Når du skal indrette et billigt børneværelse, skal du starte med det mest nødvendige for, at dit barn kan trives på sit værelse. Her kan det helt basale f.eks være en børneseng, bord og stol, lamper, kommode, bænk til opbevaring, reol eller skuffe system.

Form, farve, design og materiale spiller selvfølgeligt også en stor rolle, men bør ikke være første prioritet. Det er bedre at tage højde for holdbarheden, og finde ud af hvor praktiske børnemøblerne er, og hvor mange år de kan bruges.

En børneseng og kommode bør være i tilstrækkelig god kvalitet, fordi jeres barn kommer til at bruge det hver eneste dag. Er jeres barn kommet i skolealderen, så er et børnebord og børnestol i god kvalitet et must i ethvert børneværelse.

Spar på det overflødige og få mere plads 

Inden du køber dig fattig i baby og børneudstyr, så tænk dig ekstra grundigt om inden du svinger dankortet. Det kan føles umådeligt svært ikke at blive fristet af de mange flotte ting til børneværelset, især når internettet og de sociale medier er propfyldt bolig indretnings ideer.

Her 5 ting du kan undvære på børneværelset:

  • Pyntepuder
  • Plakater
  • Planter
  • Højdemåler
  • Vægdekorationer

Gør hellere plads til praktiske børnemøbler

Generelt bør ethvert børneværelse som minimum indeholde multifunktionelle børnemøbler, der kan bruges til flere formål. Det kan være en køjeseng med en smart indbygning modul, der blandt andet kan bruges til opbevaring af legetøj, bøger, klodser eller børnetøj.

En mindre bænk kan også være utrolig praktisk, og rummelig så børneværelset forbliver struktureret. Udover børnemøbler så bør der også være plads sjov og leg, hvor barnet kan folde sig ud på gulvet, sammen med en legekammerat eller to. Generelt kan det bedst betale sig, at købe kvalitets børnemøbler fordi de kan klare presset og slitagen gennem årene.